BALAT TECRÜBELERİNİ ANLATTI

7. Uluslararası Enerji Kongresinde konuşan Uluslararası Jeotermal Birliği Başkanı Muharrem Balat katılımcılara Jeotermal konusundaki tecrübelerini anlattı.

Global Enerji Derneğince düzenlenen 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı 2014 Congressium Ankara’da düzenlendi. Kongrenin açılış oturumuna konuşmacı olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanı sıra ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, EIF Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Dilek, TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da yer aldı.

Yenilenebilir enerji, petrol ve doğalgaz, enerji finansmanı ve yatırımları, enerji güvenliği gibi konuların tartışıldığı kongrede konuşma yapan Uluslararası Jeotermal Enerji Birliği Başkanı ve MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat katılımcılara jeotermal yatırımları ve karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi verdi.

“ÇEVRE BİLİNCİNİN ARTTIRILMASI YÖNÜNDE YOĞUN ÇABA HARCAMAKTAYIZ”
Uluslararası Enerji Birliği Başkanı Balat konuşmasına; “ Böylesine bir kaynağı korumak adeta bir vatan borcudur bizler için. MTA’da jeotermal konusunda çok büyük gayret sarf ediyor. Jeotermal alanların bazı önemli şartlara uygun olarak pay edilmesi ve parsellenmesi buna göre sanayicilere pay edilmesi konusunda büyük bir titizlikle çalışıyorlar.

Maalesef ilk sıralarda bunun önemini kavrayamadık. Amerika’daki sahalara geçen sene bir gezi düzenlediğimizde gördük ki 1000 MWe’lık enerji üreten bölgenin yeniden re-enjeksiyon yapılmama nedeniyle üretimi 200 MWe’a kadar düşmüş. Türkiye’de böyle bir olayla karşılaşmak istemiyoruz. Bu güzel kaynağı canımız gibi korumalıyız” diye devam etti.

Balat konuşmasını, doğal kaynakları ticari amaçlarımız için hor kullanmamamız gerektiğini, aksi halde bu kaynakların yok olabileceğini kesinlikle unutmamızı söyleyerek konferanstaki konuşmasını tamamladı.
İki gün devam eden kongre kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

MB Grup Şirketleri

MB Holding, bünyesinde barındırdığı 10'u aşkın şirket ve markaları ile inşaat, sanayi, giyim, gıda, enerji, günlük kullanım eşyaları vb. sektöründe faaliyetini tüm hızıyla sürdürmektedir...